logo Blog50.com
Blog 50 est un service gratuit offert par Notre Temps

21/11/2017

Claude Monet. En samling av malerier.
"Monet - dette er bare et øye, men min Gud, men hva!"

Paul Cezanne

Claude Monet ble kalt "mannen av solen" på grunn av det sterke lyset,

som skiller mesteparten av landene sine.

 

12.jpg


En kort biografi av Claude Monet.

 

Claude Monet er en fransk maler, en pioner av impresjonisme. 14. november 1840 i familien av arvelige parisiere Claude Adolphe Monet og Louise Justine Aubrey Monet ble født en gutt som ble døpt i baptistkirken med navnet Oscar Claude seks måneder senere. I 1845 flyttet familien til byen Le Havre i Normandie, hvor faren hans begynte å forberede sin sønn for karrieren til en handelsmann av maritimt utstyr. Til tross for sin fars insistering ønsket lille Oscar å tilegne sitt liv til kunst, og Justine, en sanger av yrke, støttet ham i dette.

I en alder av elva kom Monet inn på Havre Kunstskole; Samtidig begynte han å vinne popularitet som en talentfull tegneserier. I opplæringsperioden var Monet heldig å møte maler Eugene Boudin i byen. Denne bekjennelsen hadde stor innflytelse på den unge mannen; Det var Buden som lærte Monet grunnlaget for å behandle oljemaling og teknikker "i friluft" - det vil si utenfor verkstedet, i friluft.

Etter å ha forlatt skolen i en alder av 16 år, fortsatte Monet å øve sin ferdigheter. I flere år dro han til Paris, hvor han møtte mange framtidige fremragende malere, inkludert Eduard Manet.

13.jpg


I 1861 ble kunstneren sendt til Algerie for tjeneste i hæren. Etter en stund ble han syk med tyfusfeber og forsvunnet sin enke tante for å hjelpe ham økonomisk, betalte seg fra militærtjenesten og returnerte til hjemlandet.

Siden 1862, sammen med andre nybegynnere, møtte Monet kursene til kunstneren Charles Gleir. Soubuciki hadde lignende synspunkter på maleri og gravitated for å arbeide i friluft, de forsøkte å formidle naturens naturlige farger, de usynlige bevegelser av vann og luft, for å vise på lerretene deres knapt merkbare nyanser av blomster. Disse synspunktene dannet senere grunnlaget for filosofien om impresjonisme i kunstnerisk skapelse.

14.jpg


I sin parisiske periode skrev Monet mye i håp om at hans verk ville være interessert i salongen - en prestisjetunge årlig utstilling som mottok lerret langt fra alle malere. Hans første kjente maleri var portret av Camilla Bonsjö utstillet i salongen.

Bonsio ble hans kone i 1870. Nesten umiddelbart flyttet paret til England i forbindelse med starten av den fransk-prussiske krigen.

Et år senere flyttet Monet til Nederland. Den nederlandske perioden er svært produktiv - i tjue måneder skaper kunstneren nesten tre dusin malerier og utallige skisser, skisser og skisser.
Etter å ha kommet tilbake til Frankrike i 1872, som allerede var maleren og impressionisten, fortsetter Monet å jobbe, leve et rolig landlig liv blant de inspirerende pittoreske hagene.

Bathing_Womenno44095.jpg


Siden begynnelsen av 1910-tallet har Monet utviklet en forferdelig sykdom - grå stær. Heldigvis har kunstneren ikke mistet synet, og etter å ha overført to operasjoner for å fjerne grå stær i 1923, fikk man muligheten til å se ultrafiolette stråler som er utilgjengelige for synet av en vanlig person (for eksempel så han visse gjenstander i et bestemt lys blålig-violett når de for alle andre ble hvite).

gamle malerier til salg

Claude Monet døde 5. desember 1926 fra lungekreft og ble begravet på kirkegården i Giverny, en by i Øvre Normandie. I hans hus i samme by ble senere åpnet sitt museum.

Edvard Munch malerier til salgs

 
Accueil Blog50 | Créez gratuitement votre blog | Avec notretemps.com | Toute l'info retraite | Internet facile | Vos droits | Votre argent | Loisirs | Famille Maison | Cuisine | Jeux | Services | Boutique